«Τι μπορεί να μην αρέσει σε αυτό το νησί με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, το φθηνό φρέσκο ψάρι και τις ήρεμες βαρκάδες από την ηπειρωτική Ελλάδα που διαρκούν μόλις 15 λεπτά», διερωτάται ο συντάκτης του ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

 Ο δημοσιογράφος, κάνει μια εκτενή αναφορά στην Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα, το γραφικό αυτό νησάκι της λίμνης που ωστόσο «δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο κύμα των τουριστών που ήρθαν φέτος στα ελληνικά νησιά», όπως σημειώνεται στο κείμενο.

«Η Παμβώτιδα δεν βρίσκεται ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Ιόνιο, αλλά σε μια λίμνη κοντά στα αλβανικά σύνορα. Πριν από τα τέσσερα χρόνια, πριν δηλαδή χτυπήσει η οικονομική κρίση, ήταν ένας δημοφιλής προορισμός. Τώρα, όμως, οι 300 μόνιμοι κάτοικοί του είδαν τις κρατήσεις να πέφτουν στο μισό. Έτσι αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις εργασίες τους περιμένοντας κάποια στιγμή να τελειώσει η ύφεση», γράφει ο δημοσιογράφος.

Όπως σημειώνεται, πολλοί ντόπιοι μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ αλιείας και τουρισμού επεκτείνοντας την εξαγωγή ψαριών στην Ανατολική Ευρώπη.