Μια περίεργη υπόθεση εξελίσσεται στο Αιγαίο, καθώς πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, έκανε στροφή και αναμένεται να δέσει αύριο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο «Στροφάδες 4» έχει ναυλωθεί από ανθρωπιστική οργάνωση προκειμένου να μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα στη Γάζα. Το πλοίο ξεκίνησε από λιμάνι της Λιβύης και σε αυτό επιβαίνουν ακτιβιστές, με μοναδικό Έλληνα τον καπετάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλοιοκτήτρια εταιρία, καταγγέλλει ότι δεν έχει καταβληθεί ακόμα το μίσθωμα των 75 χιλ. ευρώ και για αυτό το λόγο έστειλε ειδοποίησε τον καπετάνιο να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στον Πειραιά.

Από την πλευρά τους οι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο καπετάνιος τους έχει απαγάγει και έχει καταχραστεί την ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ αναφέρουν ότι τους έκανε πρόταση να τους αποβιβάσει σε ελληνικά νησιά σα λαθρομετανάστες.

Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να επέμβουν καθώς πρόκειται για ιδιωτική συμφωνία μεταξύ δύο εταιριών και παρακολουθούν διακριτικά την πορεία του πλοίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγους μήνες πριν, στολίσκος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα είχε δεχθεί επίθεση από τον ισραηλινό στρατό, με αποτέλεσμα το θάνατο τούρκων ακτιβιστών.