Σε κολώνα της ΔΕΗ προσγειώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ένας Λαρισαίος με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Όσο άτυχος στάθηκε στο χειρισμό του αλεξίπτωτου μετά από «χτύπημα» ρεύματος αέρα, άλλο τόσο ήταν τυχερός αφού βρέθηκε να αιωρείται στην κορυφή της κολώνας και να γλιτώνει με ένα απλό έγκαυμα πρώτου βαθμού στο πόδι, χωρίς να χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα!

Συνεργείο της ΔΕΗ, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ Λάρισας που κλήθηκαν να συνδράμουν στην «αποκαθήλωση» του 60χρονου Λαρισαίου δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντάς τον να «αιωρείται» και πολύ περισσότερο μάλλον ούτε ο ίδιος πίστευε, πόσο τυχερός ήταν μες στην ατυχία του.

Ο 60χρονος Λαρισαίος, όπως μεταδίδει το eleftheria.gr, διαθέτει πολυετή εμπειρία στις πτήσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς, στις 15:00 χθες το μεσημέρι απογειώθηκε από περιοχή του Συκουρίου που χρησιμοποιούν οι αιωροπτεριστές για το χόμπι τους.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ πλησίαζε σε περιοχή όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «χτυπήθηκε» από ρεύμα αέρα για να καταλήξει «τυλιγμένος» σε καλώδια κολώνας της ΔΕΗ εντός του δημοτικού διαμερίσματος Πουρναρίου του δήμου Τεμπών, χωρίς ωστόσο να «χτυπηθεί» από το ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο 60χρονος άρχισε να καλεί σε βοήθεια και κάτοικοι του χωριού ακούγοντάς τον, ενημέρωσαν τις αρχές για το σπάνιο περιστατικό. Συνεργείο της ΔΕΗ προχώρησε αρχικά σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κόβοντας τις ζώνες του αλεξίπτωτου τον βοήθησαν να κατέβει στο έδαφος κάνοντας χρήση της «κλίμακας».

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λάρισας μετέφερε τον 60χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο όπου, διαπιστώθηκε ότι έφερε ένα, «απλό» με βάση και το προηγηθέν ατύχημα, έγκαυμα πρώτου βαθμού στο πόδι του. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργά το απόγευμα ο 60χρονος επέστρεψε στο σπίτι του αφού δεν χρειάσθηκε καν να νοσηλευθεί.