Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις τρεις συναδέλφισσές τους που κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας.

Η υπόθεση αφορά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες στις 10 Ιουλίου στο υπουργείο Οικονομικών και σήμερα τρεις από τις καθαρίστριες καλούνται να καταθέσουν ως κατηγορούμενες για «εξύβριση κατά συρροή», «απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού» και «πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο».

Η Ευαγγελία Αλεξάκη, μέλος του Συντονιστικού Αγωνιζομένων Καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προσπαθούν να μας φοβίσουν για να γυρίσουμε στα σπίτια μας, πράγμα που δεν πρόκειται να το κάνουμε. Έχουμε και πείσμα και το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω, δεν μπορούμε να βρούμε αλλού δουλειά, 50-60 χρονών δεν έχεις πια δικαίωμα στην αγορά εργασίας, εδώ τα παιδιά μας είναι άνεργα».

Οι απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν για 119η ημέρα τον αγώνα τους διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος απολυμένοι της ΕΡΤ, δάσκαλοι και εργαζόμενοι διάφορων κλάδων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.