Μαζικό, μαχητικό και ειρηνικό θα είναι το συλλαλητήριο των συνδικάτων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ), που θα γίνει το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, την ημέρα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως είπε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης.

«Τα συνδικάτα διαδηλώνουν ενάντια σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα και το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι η καταδίκη των βάρβαρων και αντιλαϊκών πολιτικών που ασκούνται. Φτάνει πια. Δεν μπορεί να συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν έχει άλλα να δώσει ο κόσμος της εργασίας», τόνισε ο Βαγγέλης Μουτάφης στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου. Πρόσθεσε πως τα συνδικάτα διεκδικούν και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία «συρρικνώνονται» με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που στην ουσία καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αντιμετωπίζουν τους αγώνες τους με επίταξη-επιστράτευση.

Την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας.