Έντονη είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις επόμενες ώρες και μέχρι την Πέμπτη περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί και είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει 26 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της βροχής παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους, ενώ λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν παρατηρηθεί και τροχαία ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Βούλγαρη ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ συγκρούστηκε με οχτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές.

Στο νομό Ημαθίας το νερό μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και υπόγεια διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το ίδιο σκηνικό θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες. Πρόσκαιρη θα είναι η ύφεση του καιρού από την Πέμπτη, ενώ νέα επιδείνωση προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο.

(Φωτογραφία αρχείου)