Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην Πανεπιστημιούπολη, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο απερχόμενος πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ολοκλήρωσε τη θητεία του και παρέδωσε τη σκυτάλη στον καθηγητή Γιώργο Καψάλη.

Ο κ. Αλμπάνης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Πανεπιστήμιο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και επισήμανε ότι στέκεται όρθιο, χάρη στην προσπάθεια των ανθρώπων του. Αναφέρθηκε δε στη μείωση του τακτικού προϋπολογισμού κατά 58% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς και στα θεσμικά ζητήματα που ανέκυψαν και ταλαιπώρησαν το εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Σουκάκος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του νέου πρύτανη Γιώργου Καψάλη, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο μέλλον και υπογράμμισε πως απαιτείται στήριξη του Πανεπιστημίου, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.