Περισσότερους από 25 τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια διέθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί στους κρατούμενους πολλών καταστημάτων κράτησης. Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, με ένα δελτίο Τύπου που φέρει τον τίτλο «Κανένα εμπάργκο στην ανθρωπιά!», ευχαριστεί τους παραγωγούς για την κίνηση τους αυτή, αναφέροντας:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι το ρωσικό εμπάργκο πλήττει σοβαρά τον πρωτογενή αγροτικό μας τομέα, με χαρακτηριστικό αποτέλεσμα τις επιστρεφόμενες ποσότητες ροδάκινων. Αρνούμασταν όμως να αντιληφθούμε ότι αυτές οι ποσότητες κινδύνευαν να πεταχτούν στις χωματερές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί αν και υφίσταντο αυτές τις οδυνηρές συνέπειες βροντοφώναξαν “κανένα εμπάργκο στην ανθρωπιά” και αποδέχτηκαν να διαθέσουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους στους κρατούμενους πολλών Καταστημάτων Κράτησης και μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί πάνω από 25 τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια.

Η Ομοσπονδία μας ευχαριστεί θερμά την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Ροδακινοπαραγωγών Ν. Ημαθίας και όσους βοήθησαν σε αυτήν την κατεύθυνση».