Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας αναλύει την ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε) και τα γεγονότα γύρω από τη δράση της, ενώ δίνει απαντήσεις σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει παρουσία μελών της στον ελληνικό χώρο.

Συνέντευξη στον Γιάννη Κέμμο

Καθώς τα γεγονότα γύρω από τη δράση της ISIS στο Ιράκ και τις γείτονες χώρες προκαλούν παγκόσμιο τρόμο και κατακραυγή, εμείς μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναϊμ Ελγαντούρ και τον ρωτήσαμε τόσο για την ISIS όσο για το πως η δράση της σχετίζεται με τη χώρα μας.

«Δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είναι κάτι φτιαχτό και τους έχουν φτιάξει οι Αμερικάνοι» ήταν τα λόγια του κ. Ελγαντούρ, για την ISIS. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η ISIS δεν αντιπροσωπεύει το Ισλάμ και τον μουσουλμανικό κόσμο, ενώ όπως μας είπε η συντριπτική πλειοψηφία των ιμάμηδων καταδικάζουν τις πρακτικές τους. Παράλληλα τόνισε πως τη στιγμή που το νούμερο ένα θέμα για τους μουσουλμάνους είναι το Παλαιστινιακό, η ISIS έχει επιδεικτικά αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις θέσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κάτι που κατά τον κ. Ελγαρντούρ δείχνει ξεκάθαρα πως πίσω από τη δράση της ISIS δεν κρύβεται το Ισλάμ.

Όσον αφορά τη δράση της οργάνωσης με μαζικές εκτελέσεις, βιασμούς και αποκεφαλισμούς, ο πρόεδρος τη Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, τη χαρακτήρισε «κανιβαλισμό» και την καταδίκασε, δηλώνοντας πως αυτός δεν είναι ο μουσουλμανικός τρόπος ενώ εξέφρασε την άποψη πως σκοπός της ISIS είναι να λασπώσουν το Ισλάμ καθώς με τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα των μουσουλμάνων σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή το Ισραήλ έχει παρόμοια δράση κατά των Παλαιστινίων κάτι με το οποίο όπως είπε, κανείς δεν ασχολείται.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την ISIS, ο κ. Ελγαντούρ δηλώνει ξεκάθαρα «ότι θέλει η μαμά Αμερική θα γίνει» και εξήγησε πως οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν οι ΗΠΑ θα τους σταματήσουν.

Μιλώντας για την Ελλάδα και το κατά πόσο θα μπορούσαν να υπάρχουν τέτοια ακραία στοιχεία στη χώρα μας, ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας είναι ξεκάθαρος πως τέτοια άτομα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τόνισε πως οι μουσουλμάνοι στην χώρα μας γνωρίζονται πάρα πολύ καλά μεταξύ τους και πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να πιστεύει τα διάφορα που ακούγονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα παραμένει ένα φιλικό και αγαπητό μέρος για τον αραβικό κόσμο παρά τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει τελευταία, και συμπλήρωσε πως οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν την ειρηνική ατμόσφαιρα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ερωτώμενος για τις μαύρες σημαίες που μοιάζουνε με τη σημαία του αυτοανακηρυγμένου χαλιφάτου και σύμφωνα με κάποιες φωτογραφίες εθεάθησαν σε πορείες στους δρόμους της Ελλάδας, ο κ. Ελγαντούρ, εξήγησε πως οι σημαίες αυτές που συγκεκριμένα αναγράφουν «Ο Θεός είναι ένας, ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης» υπάρχουν πολλά χρόνια, πολύ πριν την ύπαρξη της ISIS και του χαλιφάτου και ουδέποτε είχαν και έχουν σχέση με την ISIS και τη δράση της.