Οι επισκέπτες της φετινής 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη «έκθεση μέσα σε έκθεση», αφιερωμένη στα τρόφιμα και τα ποτά, θα βρεθούν μπροστά σε εικόνες και γεύσεις της Ελλάδας και των γαστρονομικών προορισμών της.

Πρόκειται για την «Ελλάδος Γεύσεις», η οποία διοργανώνεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO AE.

Ήδη, τρεις αντίστοιχες εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα κι αυτή τη φορά σειρά έχει η Θεσσαλονίκη, στο διάστημα από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2014.

«Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και η καταξίωση στη συνείδηση του καταναλωτή της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού. Το δε μήνυμα που προάγει η έκθεση είναι: Κάθε μέρα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Κατά τους ίδιους, «το κύρος της ΔΕΘ, τα στατιστικά δεδομένα παρόμοιων γεγονότων, οι ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και το ενδιαφέρον των επισκεπτών (αναμένονται περίπου 200.000 διελεύσεις), δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε η συγκεκριμένη έκθεση να γίνει σημείο αναφοράς».