Μετά την επίσκεψη τους στις εγκαταστάσεις του ξενώνα του «Σπιτιού του Ηθοποιού», η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άντζελα Γκερέκου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης, ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Θέατρο θα πραγματοποιήσει παραστάσεις σε όλες τις σκηνές του, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση των εσόδων τους στο «Σπίτι του Ηθοποιού» και θα δώσει τη δυνατότητα πρόσληψης σε άνεργους ηθοποιούς που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Τις επόμενες ημέρες η κ. Γκερέκου θα αποστείλει επιστολή προς τους εποπτευόμενους, από το υπουργείο, θεατρικούς οργανισμούς με την οποία θα τους καλεί να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

«Το “Σπίτι του Ηθοποιού” είναι μία εστία αλληλεγγύης και αναγνώρισης της καλλιτεχνικής προσφοράς στον τόπο μας, που δημιουργήθηκε χάρη στο όραμα και την ευαισθησία της κ. Φόνσου. Είναι αλήθεια ότι παίρνω δύναμη από τον αγώνα και τη συνεισφορά ανθρώπων που ευεργετούν. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το κοινωνικό έργο που επιτελεί με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια είναι ανάγκη να στηριχθεί με πράξεις» δήλωσε η υφυπουργός Πολιτισμού.