Διαμαρτύρονται για την αθώωση του επιχειρηματία και των στενών συνεργατών του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων από τρίτες χώρες, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), και το ΠΑΜΕ.

Η απόφαση αφορούσε περιστατικό που διαδραματίστηκε τον Απρίλιο του 2013 στη Μανωλάδα και κατά το οποίο, επιχειρηματίας και επιστάτες πυροβόλησαν αλλοδαπούς εργάτες γης.

Η Συνομοσπονδία εκτιμά ότι, «η συγκεκριμένη απόφαση, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ δεν δίνει το αναγκαίο για την ελληνική κοινωνία μήνυμα ότι δε θα περάσουν οι εργοδοτικές πρακτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων οι οποίες εντείνονται από την κυβερνητική αδράνεια».

Η ΓΣΕΕ αναφέρει επίσης ότι, θα συνεχίσει «να παρακολουθεί την εξέλιξη και της συγκεκριμένης απόφασης και θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα της για να σταματήσουν επιτέλους όπου υπάρχουν φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας».

Για «πρόκληση προς την εργατική τάξη», κάνει λόγο αναφερόμενο στην ίδια δικαστική απόφαση και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό όλων των εργατών ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Οι όποιες δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού αγώνα αλλά αντίθετα αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη συσπείρωσης του συλλογικού αγώνα, την ανάγκη κοινού αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών εργατών κόντρα στις αιτίες και το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση».