Μόνο νερό δεν θυμίζει το υγρό που καταλήγει στα σπίτια των κατοίκων στην Εκτενεπόλ Ξάνθης και τις γύρω περιοχές, μέσω του δικτύου ύδρευσης τους καθώς αντί για γάργαρο και καθαρό, όπως θα ανέμενε κανείς, είναι γεμάτο άμμο με αποτέλεσμα να μοιάζει με λασπόνερο!

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, μιας και παρά τις διαρκείς καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, το πρόβλημα παραμένει άλυτο με τους ίδιους να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν είτε εμφιαλωμένο νερό είτε να τοποθετούν φίλτρα καθαρισμού, τα οποία αλλάζουν συνεχώς.

Κάτοικος της περιοχής επέλεξε να αποθανατίσει με τη βιντεοκάμερα του τη στιγμή που ανοίγει τη βρύση του σπιτιού του και έρχεται αντιμέτωπος με το λασπόνερο, ενώ ακολούθως ανέβασε το σχετικό βίντεο στη σελίδα «Στραβά και Ανάποδα της Ξάνθης» στο Facebook, όπως μεταδίδει το thrakitoday.com. Η αντίστοιχη ανάρτηση συνοδεύεται από πλήθος καυστικών σχολίων για το γεγονός πως το πρόβλημα παραμένει άλυτο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δεινοπαθούν καθημερινά.

Αντίστοιχες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας και πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο τότε από πλευράς των υπευθύνων το πρόβλημα είχε αποδοθεί στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των πολυκατοικιών και όχι στο δίκτυο της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εικόνα μιας βρύσης από την οποία αναβλύζει λάσπη προκαλεί ανατριχίλα, ενώ όπως επισημαίνεται σχετικώς οι κάτοικοι της περιοχής πολλές φορές «σιχαίνονται ακόμη και να κάνουν μπάνιο», αντικρίζοντας τα λασπόνερα στο δίκτυο τους.