«Λουκέτο» έχει μπει τις τελευταίες ημέρες στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Καρδίτσας, αφού η μοναδική παιδίατρος που υπάρχει, απουσιάζει λόγω ασθένειας.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της οριακής κατάστασης στην οποία λειτουργεί το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης, για την οποία οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όπως αναφέρει το thessalianews.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα εκφράζουν έντονη ανησυχία για το μέλλον και ζητούν άμεση κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων επισημαίνοντας: «Για παρόμοιους λόγους (όπως της Παιδιατρικής) υπολειτουργούν οι κλινικές, ουρολογική, οφθαλμολογική και μαιευτική.

Με όλα αυτά το νοσοκομείο αποκτά χαρακτηριστικά Κέντρου Υγείας αφού αδυνατεί να παράσχει τις υπηρεσίες ενός γενικού νοσοκομείου. Είναι πια πραγματικότητα η προοπτική να συγχωνευτούν τα νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων με την επικίνδυνη συρρίκνωσή τους και ένα σύστημα εναλλαγής στις εφημερίες που πρόκειται να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους πολίτες των δυο νομών».