Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται καθημερινά οι εκατοντάδες οδηγοί Ι.Χ. που κινούνται στο κέντρο της Ρόδου, αφού το… αιώνιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, εντείνεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Έχοντας λοιπόν φτάσει στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, η αυξημένη κίνηση των τουριστών έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το μποτιλιάρισμα στο κέντρο του νησιού, όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η rodiaki, είναι εμφανές από νωρίς το πρωί έως και λίγο πριν τη δύση του ήλιου, ενώ οι χειρότερες ώρες είναι του μεσημεριού, μεταξύ 12.00 με 14.00.

Στην αυξημένη κίνηση θα πρέπει να προστεθεί και η μεγάλη δυσκολία των κατοίκων του νησιού αλλά και των τουριστών για να καταφέρουν να βρουν μια θέση πάρκινγκ στο κέντρο του νησιού, αλλά και έξω από την Παλιά Πόλη. Εκεί μάλιστα δεδομένου ότι ο νέος ξύλινος διάδρομος στην παραλιακή περιοχή έξω από τη θαλασσινή πύλη κατήργησε αρκετές θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά.

Η καθυστέρηση και οι ουρές των οχημάτων δοκιμάζουν για τα καλά τα νεύρα των οδηγών που θα αποπειραθούν τις ώρες αιχμής να περάσουν από το κέντρο.