Απίστευτο και όμως αληθινό. Ένας 80χρονος οδηγούσε επί 45 ολόκληρα λεπτά στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, διανύοντας 14 χιλιόμετρα, προτού συλληφθεί!

Απίστευτο, επίσης, φαντάζει το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος δεν προκάλεσε κάποιο τροχαίο ατύχημα, παρά μόνο αναστάτωση και τρόμο στους άτυχους οδηγούς που βρέθηκαν στο διάβα του. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στον δρόμο-καρμανιόλα έμοιαζαν να βγαίνουν από κινηματογραφική ταινία.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα και επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός.

Η τρελή κούρσα ξεκίνησε λίγο μετά τα διόδια Καλαμακίου. Ο οδηγός του ΙΧ για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία οδηγούσε από το 73ο χιλιόμετρο έως το 87ο ανάποδα και μέσα στα έργα παίρνοντας τα πάντα σβάρνα!

Οι άλλοι οδηγοί τον έβλεπαν να παίρνει στο διάβα του εμπόδια, μπάρες, προστατευτικά, κορίνες, όπως αναφέρει το patrastimes.gr. Η απίστευτη διαδρομή κράτησε 45 ολόκληρα λεπτά. Κάποιοι πιθανότατα ειδοποίησαν την τροχαία και αφού είχε διανύσει το 14ο χιλιόμετρο της τρελής πορείας του συνελήφθη…

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, «…ο 80χρονος, για άγνωστο λόγο, λίγο πριν τα διόδια του Ισθμού ανέστρεψε και ξεκίνησε να πηγαίνει ανάποδα στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου.

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Κακιάς Σκάλας ειδοποιήθηκε άμεσα από τα διόδια Ισθμού. Με τη σειρά του το ΚΔΚ

α) ενημέρωσε άμεσα την Τροχαία (που είναι αρμόδια για να επέμβει)
και β) έστειλε υπάλληλο Περιπολίας, που βρισκόταν στην περιοχή, ο οποίος με μήνυμα προειδοποιούσε τους οδηγούς περί κινδύνου και να μειώσουν ταχύτητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο ηλικιωμένος προσπέρασε και τον υπάλληλό μας, παρά το ότι του φώναζε από το μεγάφωνο του οχήματος».

Τελικά, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα και να συλλάβει τον οδηγό στο ύψος του κόμβου της Αρχ. Κορίνθου, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα.