Σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη, προχώρησε στις 8 το πρωί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος αποτελούμενη από ομάδα περίπου 30 ατόμων.

Οι ένστολοι του Λ.Σ. ζητούν την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και την επιστροφή των αναδρομικών, ενώ απαιτούν να μην ισχύουν οι δυσμενείς διατάξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, «οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την καταβολή συντάξεων και εφάπαξ».

Η ένταση στο χώρο των σωμάτων ασφαλείας καλά κρατεί μετά και την πρόσφατη ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Γκίκα Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία των ένστολων. Οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών προειδοποιούν πλέον πως θα προχωρήσουν σε σειρά διαμαρτυριών, απαιτώντας άμεσες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται πως η προγραμματισμένη συνάντηση ακυρώθηκε, «χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, με την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών να διοχετεύει στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν “λύσεων”, αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους των ενστόλων». Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου, το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014.