Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 40.000 παιδιά. Για το θέμα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος. «Τον ίδιο αριθμό παιδιών που φιλοξενήσαμε πέρυσι, θα φιλοξενήσουμε και φέτος. Για τα υπόλοιπα 40.000 παιδιά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ακόμη κι αν υπήρχαν χρήματα, δεν υπάρχουν προσφερόμενες θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Πάντως, ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, τόνισε ότι οι θέσεις υπάρχουν αλλά τα χρήματα δεν βρίσκονται.

Από την πλευρά του ο κ. Ντόλιος τόνισε ότι πέρυσι εκτός παιδικών σταθμών έμειναν περίπου 30.000 παιδιά και πρόσθεσε ότι υπολογίζουν ότι θα φιλοξενηθούν περίπου 70.000 παιδιά στους σταθμούς. Στη συνέχεια, ο κ. Ντόλιος συνεχάρη το υπουργείο Εργασίας γιατί, όπως είπε, κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα ποσό της τάξης των 122 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία του χρόνου δεν θα υπάρχουν. Ερωτηθείς όμως εάν του χρόνου θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα με τους παιδικούς, δε θέλησε να πει τίποτα παραπάνω.