Δυσλειτουργίες και παραλείψεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις, παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Για το νοσοκομείο και για την επίσημη λειτουργία του έχει γίνει εδώ και κάποιους μήνες επίσημη καταγγελία από πολίτη, από τον οποίο ζητήθηκε φακελάκι την ώρα που ιδιώτες καρδιολόγοι μπαινοβγαίνουν στο νοσοκομείο, χωρίς αυτό να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση μαζί τους και οι οποίοι πληρώνονται από τους ασθενείς για τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα, όπως καταγγέλθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τα χειρουργεία γίνονται μόνο με έναν αναπνευστήρα, ο οποίος είναι δανεικός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας, αφού οι δύο αναπνευστήρες του νοσοκομείου είναι χαλασμένοι κι ενώ οι κανόνες ασφαλείας ενός χειρουργείου απαιτούν την ύπαρξη δύο αναπνευστήρων την ώρα μιας επέμβασης.

Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στερείται καρδιολόγου από τον περασμένο Οκτώβριο. Στα εξωτερικά ιατρεία καλύπτουν την κενή θέση καρδιολόγοι που έρχονται από το νοσοκομείο Καλαμάτας δύο φορές την εβδομάδα. Τι γίνεται όμως με τα χειρουργεία όπου η μόνιμη παρουσία ενός καρδιολόγου είναι επιβεβλημένη λόγω των επιπλοκών που ενδεχομένων προκύψουν κατά κύριο λόγο μετεγχειρητικά;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ευθύνη των χειρουργείων την αναλαμβάνουν δύο από τους τρεις ιδιώτες καρδιολόγους που υπάρχουν στην πόλη. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο και για τις υπηρεσίες τους πληρώνονται από τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό πριν από μερικούς μήνες έγινε και μια επώνυμη καταγγελία ασθενούς προς το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει τη μοίρα της καταγγελίας, αν διατάχθηκε ΕΔΕ από τη διοίκηση ή εάν παρενέβη για το ζήτημα η 6η ΥΠΕ στην οποία ανήκει το νοσοκομείο.