Ολοκληρωμένους ιατρικούς ελέγχους σε 74 κατοίκους ορεινών χωριών της ακριτικής Λέσβου πραγματοποίησε το διήμερο 23 και 24 Ιουλίου κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στα πλαίσια του 23ου ακριτικού οδοιπορικού υγείας.

Οι εθελοντές ιατροί με την κινητή μονάδα υγείας επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά Κάπη, Κλειώ και Πολέμη και πραγματοποίησαν πλήρη έλεγχο σε 32 καρδιολογικά περιστατικά στη κινητή μονάδα υγείας, 12 παιδιατρικά 26 παθολογικά και 48 ορθοπεδικά.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Μ.Κ.Ο. «ΑΓΚΑΛΙΑ» και παρέδωσαν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό για το Κέντρο Υγείας στη Καλλονή Λέσβου. Το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Προβετζάς ο οποίος τόνισε: ότι οι ενέργειες αυτές βοηθούν και στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση. Συνάντηση ακόμη είχαν ο κ. Πατούλης και ο κ. Δήμτσας με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δημήτρη Βουνάτσο και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό.

«Εξαιρετική εμπειρία» χαρακτήρισε την επίσκεψη στα χωριά της Λέσβου ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας «γιατί μας δόθηκε.η δυνατότητα να διαπιστώσουμε ότι η κρίση είναι ακόμη εδώ και αφήνει καθημερινά τα σημάδια τους στους Έλληνες».

Όπως είπε ο κ. Δήμτσας «από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η «Αποστολή» θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό των ανασφάλιστων ακριτών γιατί το 2014 δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ιατρεία χωρίς ράμματα, βαμβάκι και γενικά είδη πρώτης ανάγκης».

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι «η Εκκλησία, η επιστήμη και η αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους με γνώμονα την ανακούφιση του συνανθρώπου μας. Εξετάσαμε ηλικιωμένους, ενήλικες και παιδιά σε ορεινά χωριά της ακριτικής Λέσβου παρέχοντας υπηρεσίες φροντίδας και υγείας με τη κινητή μονάδα μας να πλησιάζει και τον πιο απομακρυσμένο ακρίτα που μας χρειάζεται».

Ο πατέρας Ευστράτιος Δήμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην «Αποστολή» και στον ΙΣΑ για τη διαρκή στήριξη και τη μεγάλη ανταπόκριση τους σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα και τρόφιμα και επεσήμανε: «Βιώνουμε την απελπισία καθημερινά και γευόμαστε πικρία από την αδιαφορία των ιθυνόντων. Είστε σανίδα σωτηρίας για εμάς».