Στην ανάκληση αλυσοπρίονων MS 361 C-Q, τα οποία παρουσιάζουν πρόβλημα στη σκανδάλη γκαζιού, προχωρούν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία «Andreas Stihl AE».

Η ανάκληση αφορά τα αλυσοπρίονα μεταξύ των σειριακών αριθμών 160956408 έως 166715730, καθώς διαπιστώθηκε ότι η σκανδάλη γκαζιού μπορεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις να κολλήσει εξαιτίας κάποιου μαγκώματος του κυλινδρικού μέρους της σκανδάλης. Σε αυτή την περίπτωση, το αλυσοπρίονο μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα που ωθεί την αλυσίδα να κινείται, παρόλο που ο χειριστής έχει απελευθερώσει τη λαβή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμιά περίπτωση ατυχήματος. Οι ιδιοκτήτες των αλυσοπρίονων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, είτε από τα κεντρικά της εταιρείας είτε από τους κατά τόπους αντιπροσώπους της, ώστε να προσέλθουν στον αντιπρόσωπο από τον οποίο έχουν αγοράσει το μηχάνημα ή σε οποιονδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της εταιρείας, όπου και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση της σκανδάλης γκαζιού χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Τεχνικό Τμήμα της εταιρείας «Andreas Stihl AE» στο τηλέφωνο 210 8002500.