Ο 20χρονος οδηγός του αυτοκινήτου καθώς και οι δύο συνεπιβαίνουσες, 21 και 18 ετών, οι οποίες ήταν αδελφές, είναι τα θύματα της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νέοι συγκρούστηκε με ΔΧ φορτηγό μετά ρυμουλκούμενου.

Συγκεκριμένα το δυστύχημα συνέβη στο 36ο χλμ της παλιάς ΕΟ Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Στεφανοβίκειου, κάτοικοι του οποίου ήταν οι τρεις άτυχοι νέοι.

Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νέοι, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα. Το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς τη Λάρισα (ο νεαρός πήγαινε τις δύο αδελφές από το Ριζόμυλο στο Στεφανοβίκειο όπου είναι το σπίτι τους), ενώ η νταλίκα, που μετέφερε φρούτα και οδηγούσε ένας 22χρονος από τον Πύργο Ηλείας, είχε κατεύθυνση προς το Βόλο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χρόνιο πρόβλημα

Το δυστύχημα έφερε για μία ακόμη φορά με τον πλέον τραγικό τρόπο, στην επιφάνεια το διαρκές πρόβλημα που υπάρχει με την παλιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, η κυκλοφορία επί της οποίας είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη όχι μόνον από τη διέλευση πολλών ΙΧ οχημάτων αλλά και βαρέων οχημάτων επίσης που την επιλέγουν προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν τα διόδια επί της ΠΑΘΕ.

Το θέμα επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις του με αφορμή το δυστύχημα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παλιά εθνική οδός Βόλου-Λάρισας ανήκει στην δικαιοδοσία του υπουργείου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η περιφέρεια, ζήτησε την εκχώρηση αρμοδιότητας υλοποίησης έργων αύξησης της ασφάλειας των οδικών τμημάτων της παλιάς εθνικής Βόλου – Λάρισας και, δυστυχώς, από το 2013, το ΥΠΟΜΕΔΥ, δεν δίνει την έγκριση».