Καμπάνες ετοιμάζεται να ρίξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπροστά στη λευκή απεργία στην οποία έχουν προχωρήσει υπάλληλοι και ιθύνοντες σε Δημόσιο και δήμους, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τη διαδικασία αξιολόγησης.

Ειδικότερα, με πειθαρχικές ποινές προειδοποιεί το υπουργείο, αναμένοντας κα τις δικαστικές εξελίξεις μετά την έφεση που έχει ασκήσει η ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης που έκρινε παράνομη την αποχή από τη διαδικασία, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα».

Το θέμα έχει αρχίσει να προκαλεί πονοκέφαλο και στο Μαξίμου καθώς δεν λείπουν οι διαφοροποιήσεις κυβερνητικών στελεχών, με κάποια να εμφανίζονται υπέρ της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και ορισμένα άλλα να επιχειρούν να κρατήσουν αποστάσεις.

Ο χρόνος πάντως μετράει αντίστροφα και η ηγεσία του υπουργείου διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι οι προθεσμίες του νόμου είναι συγκεκριμένες: έως το τέλος Ιουλίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σκέλος της αυτοαξιολόγησης από τους δημοσίους υπαλλήλους και έως το τέλος Αυγούστου να γίνει και η αξιολόγηση από τους επικεφαλής.