Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το σεμινάριο «Τέχνη και τεχνική της μεταγλώττισης» του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 D.O.M.I. έπειτα από τρεις μήνες μαθημάτων και δημιουργικής δουλειάς. Από το Μάιο του 2014 έως και τον Ιούλιο, οι κορυφαίοι εισηγητές και οι ταλαντούχοι συμμετέχοντες ανακάλυψαν ένα προς ένα όλα τα μυστικά της μεταγλώττισης, θεωρητικά και πρακτικά.

Μέσα σε 120 διδακτικές ώρες (40 ώρες θεωρία/80 ώρες εργαστήριο) και άξονα τέσσερις βασικές ενότητες, «Θεωρία και πρακτική της μεταγλώττισης», «Ορθοφωνία», «Adaptation κειμένου και μεταγλώττιση τραγουδιού», «Υποκριτική προσέγγιση και ερμηνεία ρόλων», οι καλύτεροι επαγγελματίες του χώρου μοιράστηκαν την εμπειρία και τη γνώση τους με μεγάλη επιτυχία.

Οι διδάσκοντες που έδωσαν το «παρών» ήταν οι εξής: Ηλίας Ζερβός (ηθοποιός και σκηνοθέτης, ειδικός στην μεταγλώττιση), Βασίλης Καΐλας (ηθοποιός και σκηνοθέτης, ειδικός στην μεταγλώττιση), Μαρία Μουρκούση (μεταφράστρια και λυρική τραγουδίστρια, ειδική στην προσαρμογή κειμένων και τραγουδιών για μεταγλώττιση), Κατερίνα Αλεξοπούλου (ηθοποιός, με ειδίκευση στο θέατρο στην εκπαίδευση), Φίλια Δενδρινού (ηθοποιός, θεατρολόγος, MA Drama and Theatre), Μιχάλης Λυκούδης (σκηνοθέτης, MA Media and Education, με ειδίκευση στην Τηλεόραση & συντονιστής του σεμιναρίου), Βασίλης Μήλιος (ηθοποιός).

Οι ταλαντούχοι συμμετέχοντες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ηχολήπτες, δημοσιογράφοι, καθηγητές ξένων γλωσσών κ.α. , δούλεψαν σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις πάνω σε ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και γνωστές σειρές, ζωντανεύοντας τους αγαπημένους τους ήρωες.

Πειραματίστηκαν στην υποκριτική τέχνη, έκαναν ορθοφωνία και εργάσθηκαν στην προσαρμογή κειμένων προς ηχογράφηση. Σε όλους χορηγήθηκε «βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης», ενώ όσοι ολοκλήρωσαν το σεμινάριο θα πιστοποιηθούν ως επαγγελματίες μεταγλωττιστές από το διεθνούς εμβέλειας φορέα πιστοποίησης ICT Europe.

Το κλίμα ήταν ζεστό και όλοι ενθουσιασμένοι με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα. Το σεμινάριο «Τέχνη και τεχνική της μεταγλώττισης» έδωσε όλα τα εφόδια στους νέους επαγγελματίες της μεταγλώττισης. Η δυναμική των μαθημάτων και το κύρος των καθηγητών, άνοιξαν σε όλους ορίζοντες και νέες ευκαιρίες για το επάγγελμά τους.

Το IEK D.O.M.I εύχεται καλή επιτυχία σε όλους στα επόμενα καλλιτεχνικά τους βήματα. Ήδη το επόμενο σεμινάριο «Τέχνη και τεχνική της μεταγλώττισης» προετοιμάζεται για να υποδεχθεί με τη νέα σεζόν τις νέες φωνές που θέλουν να γνωρίσουν τη συναρπαστική τέχνη της μεταγλώττισης!