Περίπου 21 εκατομμύρια τουρίστες περιμένει η χώρα μας φέτος. Τουρίστες που θα περιηγηθούν στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα, στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι. Οι τουρίστες αυτοί θα δουν το καλύτερο κομμάτι της πόλης, με τους ξεναγούς τους να προσπαθούν να τους κρατήσουν μακριά από αυτά για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπεται η χώρα μας.

Οι τουριστικοί οδηγοί θα τους μιλήσουν για τον ελληνικό πολιτισμό, για τη γέννηση της Δημοκρατίας, για την ελληνική φιλοξενία και τους παραδοσιακούς μεζέδες.

Κανένας όμως δεν θα τους πει για τους δεκάδες άστεγους που κοιμούνται ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Κανένας δεν θα τους εξηγήσει γιατί δεκάδες κλούβες της Αστυνομίας περιφέρονται και παρκάρουν στα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας.

Αυτά είναι πράγματα που θα κρύψουμε, που θα πρέπει να αποφύγουμε να τα δουν, για να μπορέσουν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την χώρας μας.

Αυτή άλλωστε είναι η πλευρά της Ελλάδας που πρέπει να θυμόμαστε να ξεχνάμε. Να την κρύψουμε ώστε να μην τη δει κανείς.

Ώρα 11 το πρωί στην οδό Σταδίου, στην είσοδο ενός από τα δεκάδες κλειστά καταστήματα του κέντρου, ένας ακόμη ζητιάνος ζητά βοήθεια. Κι αυτή δεν είναι η μοναδική εικόνα στην πρωτεύουσα…

Δείτε τη



Γιάννης Κέμμος