Πρόβλημα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί και πάλι στον Πύργο για τα σκουπίδια. Αυτά, όπως λένε τοπικοί φορείς, αρχίζουν και πάλι να συσσωρεύονται στους κάδους, οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν δυσοσμία και αν, σύμφωνα με εκείνους, δεν γίνει και σήμερα αποκομιδή η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

Πληροφορίες από το ilialive.gr, αναφέρουν ότι γίνεται επιλεκτικά αποκομιδή από ορισμένα σημεία που είναι κεντρικά και υπερφορτωμένα, για να μην μαζευτούν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι κοντεύουν να συμπληρωθούν οι 3.280 τόνοι, ποσότητα για την οποία έχει υπογράψει ο δήμος Πύργου σύμβαση με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στην δεύτερη σύμβαση και ο άλλος είναι οικονομική εμπλοκή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι γνωστό ότι ο δήμος Πύργου δεν είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για να καλύψει το κόστος της μεταφοράς το οποίο συνολικά έχει φτάσει περίπου στις 900.000 ευρώ και λέγεται ότι από αυτά έχουν πληρωθεί λιγότερα από 200.000 ευρώ.

Η απόπειρα να ζητήσουν χρηματοδότηση από τον υπουργό Εσωτερικών έπεσε στο κενό αφού ο κ. Ντινόπουλος είχε προτείνει να λάβει ο δήμος προκαταβολή από τους ΚΑΠ εφόσον βέβαια συμφωνήσει και η νέα δημοτική Αρχή – της οποίας την σύμφωνη γνώμη μάλλον δεν έχει εξασφαλίσει ο κ. Παρασκευόπουλος- ενώ στο τελευταίο Δ.Σ έγινε μια αναμόρφωση προϋπολογισμού για να καλυφθεί κόστος μεταφοράς ύψους 50.000 ευρώ. Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου δεν έλαβε το ποσόν που είχε συμφωνηθεί από τον δήμο και για το λόγο αυτό την περασμένη εβδομάδα έβαλε βέτο ότι θα κλείσει την πόρτα στο δήμο Πύργου αν δεν πληρωθεί. Μάλιστα κλιμάκιο του δήμου Πύργου πήγε στην Ναύπακτο και ζήτησε από τον φορέα που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ μια μικρή ανοχή για το οικονομικό μέρος και την Παρασκευή πλήρωσαν τελικά κάποιο ποσό, οπότε λογικά από σήμερα θα πρέπει να αρχίσει ξανά η αποκομιδή.

(φωτογραφία αρχείου)