Με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει».

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, στις 19:30, στο Λευκό Πύργο και η τελετή λήξης την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 19:30, στην Αρχαία Αγορά.

Η διοργάνωση αποτελεί καρπό συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας Χανίων και του πολιτιστικού φορέα της Θεσσαλονίκης «Εσαεί εν Ροή» και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, ενώ υλοποιείται με την υποστήριξη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της ΙΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και άλλων ΟΤΑ, αθλητικών ενώσεων, συλλόγων.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις αθλητικές, γαστρονομίας και διατροφής, αλλά και καλλιτεχνικές, όπως παραστάσεις χοροθεάτρου, ιστορικές ξεναγήσεις στην πόλη και άλλες ξετυλίγεται το πρόγραμμα έως τις 18 Ιουλίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει κίνητρα σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά σε μία ευρεία δέσμη εκδηλώσεων και να ενεργοποιήσει τους πολίτες, κωφούς και ακούοντες, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές τους ταυτότητες.