Έναν κοινό τόπο στο διαδίκτυο αποκτούν πλέον όλες οι εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να προβάλουν τις δράσεις τους χάρη στην πρωτοβουλία του Δήμου να δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα με το όνομα «Σύνθεση».

Η ιστοσελίδα www.synthessi.gr θα είναι ενεργή από αύριο Πέμπτη και θα μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις εθελοντικές δράσεις που διοργανώνονται στην πόλη και αφορούν αυτό που ονομάζεται «Κοινωνία των Πολιτών».

Στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου διαδικτυακού εργαλείου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην ονομασία της ιστοσελίδας, είπε ότι προκύπτει από ένα λογοπαίγνιο που δημιουργείται με τις λέξεις «Συνθέτω» και «Θεσσαλονίκη», για αυτό υπάρχουν και τα δύο «s».

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το έργο της Κοινωνίας των πολιτών που θα μας απασχολήσει πολύ την επόμενη πενταετία», σημείωσε. Η πρώτη κίνηση, σύμφωνα με το δήμαρχο, έγινε με τη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος Εθελοντισμού και Νεολαίας. Είπε επίσης, ότι στο καινούργιο οργανόγραμμα θα υπάρχει εντεταλμένος σύμβουλος για τα θέματα της Κοινωνίας των πολιτών που θα υπάγεται απ’ ευθείας στο Δήμαρχο.

Ο χρήστης θα μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για τις εθελοντικές δράσεις που γίνονται στην πόλη, στοιχεία και πληροφορίες για την κάθε ομάδα, δίκτυο ή οργάνωση αλλά ακόμη και χάρτες με διαδρομές βασισμένες στο πρόγραμμα των δράσεων ή εκδηλώσεων.

Η διαχείριση της ιστοσελίδας θα ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να δίνονται στους πολίτες συγκεντρωμένες πληροφορίες για τα όσα διοργανώνουν οι εθελοντικές ομάδες αλλά και η μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία.

«Σε δεύτερο χρόνο ελπίζουμε αυτό να λειτουργήσει και προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου συντονισμού με τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε και οι ίδιες οι εθελοντικές ομάδες να βρίσκουν ευκολότερα και πιο άμεσα την υποστήριξη που ενδεχομένως χρειαστούν από το δήμο», επισήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Εθελοντισμού, Θέμης Σεβαστιάδης.

Μακροπρόθεσμα μάλιστα. ο κ.Μπουτάρης εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργηθεί μια εσωτερική δομή που θα λειτουργεί όπως ένα ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) και στην οποία θα απευθύνεται ο κάθε πολίτης που συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του δήμου. Αυτό θα του δίνει το πλεονέκτημα να ολοκληρώνει τη συναλλαγή του γρηγορότερα και με λιγότερο κόπο.