«Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την “αξιολόγηση” παράνομη και καταχρηστική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, καθώς και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε «πανικό». Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 αναφορικά με την “αξιολόγηση”, έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή».

«Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην “αξιολόγηση” συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους», συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:

«Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους “ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό” μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων».

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση».