Με κεντρικό σύνθημα «Η εξάρτηση δεν είναι ανίκητη. Έλα να το φωνάξουμε μαζί» η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει στις 26 Ιουνίου (ώρα 18:00) μια σειρά δράσεων ζωής, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Πρόκειται για μία διοργάνωση του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ», που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, και περιλαμβάνει διαδρομή 5 και 10 χιλιομέτρων, διαδρομή για rollers και ποδηλατοδρομία στην περιοχή από το Μακεδονία Παλλάς έως το Μέγαρο Μουσικής.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκονται οι Γιατροί του Κόσμου Θεσσαλονίκης και θα συλλέγουν καινούρια και αχρησιμοποίητα παιδικά σιρόπια, προκειμένου να ενισχυθεί μαζί το παιδιατρικό ιατρείο τους.

Τις δράσεις θα πλαισιώσουν οι: Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών- στριών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΗΡΑΚΛΗ, ΑΡΗ και ΠΑΟΚ, Σύλλογος Ερμής 1877, ομάδα Rollers «Τροχοποδηλατιστές», Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, Έλληνες Διασώστες rescuegr, Αντιγόνη, Γιατροί του Κόσμου, Άλλη Όψη, Σύλλογος Γονέων ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ», Ομάδα Κρουστών ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» και Εργαστήρι τέχνης ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ».