Για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα παραμένουν χωρίς γιατρό οι κάτοικοι του ορεινού τμήματος της Δ.Ε Ολυμπίας και πιο συγκεκριμένα των τοπικών κοινοτήτων Άσπρων Σπιτιών, Βασιλακίου, Ξηροκάμπου, Λούβρου και Κάμενας.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η ταλαιπωρία ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, όταν η αγροτική γιατρός που επισκεπτόταν τα παραπάνω χωριά, μια φορά την εβδομάδα, σταμάτησε να πηγαίνει, προκειμένου – όπως ενημερώθηκαν οι κάτοικοι – να προσφέρει τις υπηρεσίες της από το Νοσοκομείο του Πύργου, τα προβλήματα στο οποίο είναι πολλά και γνωστά, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Από τις 10 Μαΐου και έπειτα, γιατρός δεν έχει επισκεφθεί τα χωριά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, όχι μόνο να μην μπορούν να ζητήσουν ιατρική συμβουλή και φροντίδα, για κάποιο πρόβλημα που τους απασχολεί, αλλά να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν ούτε τα φάρμακά τους. Έτσι, είναι αναγκασμένοι, ειδικά οι άνθρωποι που ακολουθούν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, να μεταβαίνουν στην Ολυμπία και στον Πύργο για να γράψουν τα φάρμακά τους.