Κλιματιζόμενα, με φωτεινές ενδείξεις για τη διαδρομή και τη στάση, με τηλεοράσεις στο εσωτερικό και κάμερες για να εποπτεύει ο οδηγός την επιβίβαση και την αποβίβαση. Με ειδικές θέσεις και ευκολία για άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδική μέριμνα για τις καταστάσεις εκείνες που μπορεί να χρειαστεί ο κόσμος να εγκαταλείψει άμεσα τους συρμούς. Αυτοί είναι τα 17 νέα τρένα του Μετρό.

Συρμοί νέας γενιάς
Οι 17 νέοι συρμοί που βρίσκονται στη διάθεση του επιβατικού κοινού έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρει μάλιστα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην ιστοσελίδα της, έχουν τριετή εγγύηση καλής λειτουργίας και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προμηθεύονται κύρια και αναλώσιμα ανταλλακτικά, σε περίπτωση που χρειαστεί. Εκτός αυτού, το προσωπικό της εταιρείας θα εκπαιδεύεται επάνω στις νέες ανάγκες.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την ασφάλεια στη λειτουργία, το αναβαθμισμένο εσωτερικό των συρμών με υψηλή αισθητική και υψηλές ανέσεις για τους επιβάτες, την καλύτερη προσβασιμότητα σε ΑμΕΑ, με κινούμενο σκαλοπάτι για κάλυψη του κενού μεταξύ συρμού και αποβάθρας και με πρόβλεψη ειδικού χώρου για τα αμαξίδια των ΑμΕΑ. Ακόμη περιλαμβάνει εξελιγμένο σύστημα φρένων με αναβαθμισμένες λειτουργίες ελέγχου και ακρίβεια σταματήματος, κλιματισμό και πολλά ακόμη εφόδια.

Πάρτε λοιπόν μια γεύση από τους 17 νέους συρμούς που έχουν τεθεί σε λειτουργία για το επιβατικό κοινό.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος