Βραβείο Καινοτομίας για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας έλαβε από το Βρετανικό Συμβούλιο η εθελοντική προσπάθεια μίας διοικητικής υπαλλήλου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ενός δασκάλου της αγγλικής γλώσσας, οι οποίοι δημιούργησαν μία ξεχωριστή ιστοσελίδα με δωρεάν διδακτικό υλικό για τους καθηγητές της αγγλικής γλώσσας, το οποίο είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στην κινητική αναπηρία.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες ιστοσελίδες ανά τον κόσμο με εκπαιδευτικό υλικό για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, το συγκεκριμένο site βραβεύτηκε στο Λονδίνο στον διαγωνισμό «ELTons 2014 award for Innovation in Teacher Resources».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δωδέκατη συνεχή χρονιά και υποστηρίζεται από την Αξιολόγηση Αγγλικής Γλώσσας του Cambridge και είναι αφιερωμένος στην καινοτομία και την αριστεία στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, σε όλο τον κόσμο.

Η εθελοντική καμπάνια ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ίδιας, Κατερίνα Κουαρτάνου, και του δασκάλου αγγλικής, Πολ Σω, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, έπειτα από ένα δημοσίευμα του δεύτερου σε αθηναϊκή εφημερίδα στο οποίο περιέγραφε μία μέρα του στη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις μετακινήσεις του. Το άρθρο χρησιμοποιήθηκε σε τάξη μαθητών και έτυχε θετικής ανταπόκρισης, δίνοντας την ιδέα ανάπτυξης μίας ιστοσελίδας που θα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Η εθελοντική καμπάνια ονομάστηκε Disabled Access Friendly – Πρόσβαση Φιλική προς ΑμΕΑ, υποστηρίζεται από επαγγελματίες που προέρχονται από διάφορους χώρους και διαδίδεται σε συνέδρια και μέσα δικτύωσης.

Κατά την περσινή χρονιά 19.000 καθηγητές σε πάνω από 110 χώρες επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα. Το δωρεάν ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας www. disabled-accessfriendly.com.