Σεμινάρια πυροπροστασίας ξεκίνησε η Μητρόπολη Πατρών, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με σκοπό την προστασία μοναστηριών και ιερών ναών, ιδίως εν ώρα λειτουργίας, όπου υπάρχει παρουσία κόσμου.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πατρών, με την παρουσία του μητροπολίτη Πατρών, Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή μοναχών από τις ιερές μονές της μητρόπολης, καθώς και των ιερέων και των αρχιερατικών επιτρόπων των περιφερειών Ρίου και Νέου Ερινεού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος και αξιωματικοί παρουσίασαν σε ιερείς, μοναχούς και μοναχές, τρόπους άμεσης αντιμετώπισης της φωτιάς, για την προστασία των μοναστηριών. Επίσης, ενημέρωσαν τους ιερείς, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενη πυρκαγιά, μέσα σε ναούς εν ώρα λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλα, μοναχή Μαριάμ, μετέφερε τις εμπειρίες που βίωσαν οι μοναχές, όταν το μοναστήρι απειλήθηκε από μεγάλη φωτιά, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους αξιωματικούς για την ανεκτίμητη, όπως είπε, υπηρεσία που προσφέρουν στην κοινωνία, καθώς και για «την άμεση και αυτοθυσιαστική ανταπόκρισή τους εν ώρα κινδύνου, όπως συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο με τη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία απείλησε την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών».

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Φαρρών, που βρίσκεται στον δήμο Ερυμάνθου.