Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε για τη διασπορά του ιού ενόψει Χριστουγέννων και τους καλεσμένους στα σπίτια λόγω των εορτών.

Αρχικά η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε: «Έχουμε πλέον εμφανή μείωση και των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και ίσως βλέπουμε και κάποια πρώτα σημεία σταθεροποίησης των νέων διασωληνωμένων ασθενών και καθημερινών θανάτων».

Τόνισε ότι είμαστε πλέον κοντά και στο εμβόλιο, προσθέτοντας «ήδη, όπως όλοι γνωρίζετε, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μόλις πριν λίγες μέρες δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ».

«Και στη χώρα μας ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις αρχές του επόμενου έτους, του 2021» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου ζήτησε προσοχή ενόψει των γιορτινών ημερών λέγοντας χαρακτηριστικά: «αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους, που δεν φορούν μάσκες».