Οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη της περίφημης υπόθεσης της ΜΕΒΓΑΛ το Εφετείο δεν μείωσε ούτε για μια ημέρα την ποινή των πρωταγωνιστών γνωστών ως «κουμπάρων» Παναγιώτη Αδαμόπουλο και Κων/νο Κωνσταντινίδη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους επέβαλε φυλάκιση τεσσάρων ετών για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος της ΜΕΒΓΑΛ και τρία χρόνια για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Ο, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος είχε παραιτηθεί από την έφεσή του αποδεχόμενος την πρωτόδικη ποινή.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, αποπειράθηκαν να εκβιάσουν τους υπευθύνους της ΜΕΒΓΑΛ εκμεταλλευόμενοι την έρευνα που διενεργούσε το καλοκαίρι του 2006 η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον χώρο των γαλακτοβιομηχανιών, απειλώντας τούς εκπροσώπους της εταιρείας με πρόστιμο-μαμούθ 25 εκ. ευρώ αν δεν τους κατέβαλλαν 2,5 εκ. ευρώ για να απαλλαγούν από το πρόστιμο.

Μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία κατήγγειλε τον εκβιασμό ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρος Παπαδάκης, ο Κων/νος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ενεργούσε υπό τις οδηγίες του Π. Αδαμόπουλου, Γενικού Διευθυντή τότε της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, συνελήφθη επ΄αυτοφώρω ενώ παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα 200,000 ευρώ.