Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού Προγράμματος Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις Diploma In Negotiations του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) πραγματοποιήθηκε στις 13 και 15 Μαΐου το Βήμα των Διαπραγματεύσεων. Καλεσμένοι για τον φετινό κύκλο ομιλιών του Βήματος ήταν ο επιχειρηματίας κ. Μ. Καραμολέγκος και ο ποινικολόγος κ. Α. Κούγιας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος κ. Ανδρέα Νικολόπουλου και μοιράστηκαν τις διαπραγματευτικές τους εμπειρίες, μίλησαν για τις διαπραγματευτικές τους πρακτικές, συζήτησαν με τους σπουδαστές του Προγράμματος και απάντησαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ως ένα βιωματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης, το D.I.N. θεωρεί πως το Βήμα των Διαπραγματεύσεων έχει μεγάλη εκπαιδευτική αξία για τους σπουδαστές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν πώς επαγγελματίες της αγοράς αντέδρασαν σε πραγματικές – δύσκολες ή μη – καταστάσεις κατά τις οποίες αντιμετώπιζαν κάποια σύγκρουση κι έπρεπε να διαπραγματευτούν.

Στο τέλος των ομιλιών, ο κ. Νικολόπουλος βράβευσε τους κυρίους Καραμολέγκο και Κούγια για τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές τους ικανότητες και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στο Πρόγραμμα.

Σχετικά με το D.I.N.:

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και στην ανάπτυξη διαπραγματευτικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων κατά τον χειρισμό συγκρούσεων συμφερόντων σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους, ώστε να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά και να οδηγούνται σε ικανοποιητικές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκβάσεις. Οι ανάγκες για το γνωστικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων δεν καλύπτονται από κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο όπως προσφέρονται στο D.I.N., ενώ στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από περίπου 80 και 15 Πανεπιστήμια αντίστοιχα. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών Δημοσίου, Επαγγελματίες (πχ. Δικηγόρους, Ασφαλιστές, Γιατρούς) και Αξιωματικούς ΕΛ.ΑΣ/Ενόπλων Δυνάμεων κτλ και φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο εξαγώγιμο εκπαιδευτικό προϊόν της χώρας στο αντικείμενο αυτό. Μία από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος είναι το Βήμα των Διαπραγματεύσεων η οποία αφορά ομιλίες προσκεκλημένων Επαγγελματιών/Επιστημόνων με σημαντική εμπειρία σε θέματα Συγκρούσεων ή/και Διαπραγματεύσεων.

Οι αιτήσεις για το νέο Ακαδ. Έτος έχουν ξεκινήσει (3ος κύκλος αιτήσεων έως και 30 Ιουνίου). Αιτήσεις για τις υποτροφίες που έχουν προκηρυχθεί έως και 1 Ιουλίου.