Ο Νίκος Γαλανός, παρά την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει, παραμένει απλός και εύκολα προσεγγίσιμος. Οι συνάδελφοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον ενώ οι μικρότεροι τον σέβονται λόγω του τεράστιου έργου του στην υποκριτική.

Ο Νίκος Γαλανός σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με το θίασο Καρέζη και έπειτα με το θίασο Βουγιουκλάκη. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο ενώ έχει πάρα πολλές συμμετοχές σε κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές ταινίες και σειρές. Δίδαξε στη Δραματική Σχολή Τριβιζά αλλά το 2001, έχοντας αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, είχε δηλώσει ότι σκεφτόταν να μονάσει στο Άγιο Όρος, αλλάζοντας αργότερα την άποψή του.

Τελευταία εμφάνισή του στην τηλεόραση ήταν στη σειρά του MEGA «Κλεμμένα Όνειρα» όμως ο ηθοποιός έχει περάσει πολλά σε γυρίσματα διαφόρων παραγωγών και έχει επίσης να θυμάται ακόμη περισσότερα.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο γνωστός ηθοποιός προτιμά να απέχει και να επιλέγει τις δουλειές που θέλει να εμφανιστεί. Τα καλοκαίρια πάντως προτιμά να αποφεύγει να εργάζεται. Στην τηλεόραση, όποτε του ζητείται να εμφανιστεί, αν είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, εμφανίζεται ως γκεστ.

Ο Νίκος Γαλανός πιστεύει στο ταλέντο των νέων και λέει ότι δεν παίζει ρόλο μια συμβουλή, αλλά το κατά πόσο θέλει ο καθένας να ασχοληθεί με την τέχνη. «Κατά τη γνώμη μου, το να ασχοληθεί ένα νέο παιδί με την υποκριτική και γενικότερα με την τέχνη δεν είναι θέμα συμβουλής αλλά εξαρτάται από το κατά πόσο το θέλει το κάθε άτομο», λέει.
Πάντως, πιστεύει ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική για να βγάλει χρήματα, αυτό θα ήταν μια λανθασμένη επιλογή, γιατί οι δείκτες ανεργίας στο χώρο του είναι πολύ μεγάλοι.

Αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και δηλώνει κι αυτός όπως και πολλοί Έλληνες επηρεασμένος από την οικονομική κρίση.

Στον ελεύθερό του χρόνο ο Νίκος Γαλανός ασχολείται με τα αθλητικά. Του αρέσουν οι εκδρομές, ο κινηματογράφος, και η φύση γενικότερα. Γυμνάζεται και παίζει τένις. Του αρέσει ακόμη να πηγαίνει για φαγητό με καλή παρέα.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Γαλανός παρακολούθησε την επικαιρότητα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ευελπιστεί να έρθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα μας.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».