Σε απάντηση της ανακοίνωσης Τύπου της ΓΣΕΕ αναφορικά με την τοποθέτηση της υπουργού Εργασίας σχετικά με την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ προκαλεί έκπληξη και απορία καθώς διαστρεβλώνει πλήρως το περιεχόμενο της άτυπης ενημέρωσης προς τους διαπιστευμένους συντάκτες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η υπουργός διευκρίνισε ότι η θέση του υπουργείου είναι υπέρ της σύναψης συλλογικών συμβάσεων που διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς καθώς και αποτρέπουν την «εργασιακή ζούγκλα».

Ακόμη, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για την προώθηση ρύθμισης που αφορά στην εφαρμογή διατάξεων αναφορικά με τις ΣΣΕ, σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 7 του Ν 3845/10.

Τρίτον, αναφέρει η ανακοίνωση, «το υπουργείο δεν παρεμβαίνει στις συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και ο έλεγχος νομιμότητας των συμβάσεων ασκείται από τη Δικαιοσύνη».