Συνεχίζονται οι στοχευμένοι και συντονισμένοι έλεγχοι, που αφορούν σε παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο πρόσφατων φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε εταιρείες στην Αττική, διαπιστώθηκαν σε τρεις περιπτώσεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ανασφάλιστη εργασία συνολικά 15 ατόμων και συγκεκριμένα τα άτομα αυτά δεν ήταν καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα σε γυμναστήριο διαπίστωσαν ότι λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη από τη νομοθεσία άδεια, ενώ είχε σφραγιστεί εδώ και περίπου ένα χρόνο σύμφωνα με σχετικό πρακτικό σφράγισης της Περιφέρειας Αττικής.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία η υπεύθυνη του χώρου, η οποία με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων, τα οποία ενδεικτικά στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων ανέρχονται σε 121.500 ευρώ.