Στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, που διεξάγονται φέτος στη Βρέμη συμμετείχε ο ΟΛΠ.

Εκ μέρους της πόλης του Πειραιά και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ως διοργανωτών των εκδηλώσεων το 2015 στην Ελλάδα, απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός διευθυντής του ΟΛΠ Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος και παρέλαβε από τον δήμαρχο και την Περιφέρεια της Βρέμης, τη σκυτάλη της επόμενης επίσημης διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε ότι μετά από συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίσθηκε το θέμα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015, να είναι: «Παράκτιες Πόλεις και Περιφέρειες: μηχανές αειφόρου ανάπτυξης».

Όπως τόνισε ο κ. Ανωμερίτης είναι ένα θέμα, που συνδέει τα λιμάνια με τις πόλεις εντός των οποίων λειτουργούν και των οποίων η κοινή και δημιουργική πορεία μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους ανάπτυξης.

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2015» θα εορτασθεί τον Μάιο του 2015 στον Πειραιά και προς αυτό τον σκοπό, ο ΟΛΠ, ο δήμος Πειραιά οι φορείς της ναυτιλίας και οι επαγγελματικοί φορείς, ήδη βρίσκονται σε συνεννοήσεις για την ολοκλήρωση των οργανωτικών διαδικασιών, προκειμένου ο Πειραιάς και το λιμάνι του να μπορέσει να διοργανώσει επάξια ως κυρίαρχη δύναμη της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ως ιστορική ναυτική πόλη και ως μεγάλη λιμενική πύλη, τις εκδηλώσεις της ημέρας αυτής.