Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Η&Μ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί ανάκληση ζώνης που πωλείται μαζί με παιδικό παντελόνι για μικρά κορίτσια. Πρόκειται για πλαστική ζώνη με φιόγκο και μεταλλικά μέρη, που διατίθεται σε διάφορες αποχρώσεις, με κωδικούς (identification number): Ρ/Ν 01898218, Ρ/Ν 01716997, 978210.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 1287 ζώνες, που πωλούνται μαζί με το εικονιζόμενο παντελόνι στα μεγέθη 92 και 98. Τα μεταλλικά μέρη, που κρατούν ενωμένα τη ζώνη και το παντελόνι, μπορούν να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία εγκυμονούν κίνδυνο πνιγμού, κατάποσης και φραγής της αναπνευστικής οδού για παιδιά κάτω των 3 ετών.

Η Η&Μ παγκοσμίως έχει λάβει ενημέρωση για ένα περιστατικό αναφορικά με τη ζώνη, χωρίς να έχει γίνει αναφορά οποιουδήποτε τραυματισμού.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές να αφαιρέσουν τη ζώνη και να σταματήσουν τη χρήση της άμεσα. Επίσης, παρακαλούνται οι καταναλωτές να επιστρέψουν τη ζώνη ή το παντελόνι μαζί με τη ζώνη σε οποιοδήποτε Η&Μ κατάστημα, ώστε να εισπράξουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Η&Μ στο τηλέφωνο 2166004033 (κα. Φραγκιουδάκη Έφη) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].