Στις 2 Μαΐου ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στα καταστήματα και λήγει στις 10 Μαΐου. Οι εκπτώσεις αρχίζουν στις 2 Μαΐου, λόγω της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς, η οποία κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Παράλληλα, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2014. Το ωράριο λειτουργίας της Κυριακής είναι 11:00-20:00.