Οι περισσότεροι τον θυμάστε μέσα από τη συμμετοχή του σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Άλλωστε, η παρουσία του ήταν έντονη μόνο στο επαγγελματικό κομμάτι γιατί στην προσωπική του ζωή ο Δημήτρης Καλλιβωκάς είχε επιλέξει να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930 και το 1954 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Με την αποφοίτησή του τον προσέλαβαν στο Εθνικό Θέατρο και έτσι συμμετείχε στο χορό της Ορέστειας του Αισχύλου και στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Στο Εθνικό παρέμεινε για τρία χρόνια παίζοντας αξιόλογους ρόλους. Μετά την αποχώρησή του εργάστηκε στο «Ελεύθερο Θέατρο».

Πήρε μέρος σε αρκετές ταινίες μεγάλου μήκους, σε θεατρικά έργα, στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές.

Και παρά το γεγονός ότι έγινε ευρέως γνωστός από το παλιό ελληνικό σινεμά και συμμετείχε σε πολλά σήριαλ, ουσιαστικό επάγγελμα του ηθοποιού, θεωρεί ότι είναι το θέατρο που τον γοήτευε από 9 ετών. Τότε που έφτιαχνε καραγκιοζάκια και έδινε παραστάσεις στους φίλους του στη γειτονιά.

Ο ηθοποιός μίσησε την ιδέα του σταρ. Γι’ αυτό το μόνο που ήθελε ήταν να είναι ηθοποιός και τίποτα παραπάνω. Ξέρει από πρώτο χέρι άλλωστε ότι τα σήριαλ κοστίζουν, (σπάνια σήμερα υπάρχουν) και γι’ αυτό όταν δεν φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα τα κόβουν.

Πιστεύει ότι κακός ηθοποιός είναι αυτός που δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει και λέει ότι το πιο σημαντικό για να πετύχεις σε αυτή τη δουλειά, είναι να υπηρετείς την τέχνη.

Όπως λέει, θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την τέχνη, μόνο αν αγαπούν την τέχνη. Άλλωστε, ο δάσκαλός του, του είχε πει ότι μπορεί κάποιος να γεννηθεί με το ταλέντο, όμως, αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να επικαλεστεί. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, εργασία, και αρκετές δοκιμασίες.

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια και λατρεύει τις κατασκευές ενώ δεν θέλει να μιλάει για τη ζωή του, όταν δεν έχει κάτι να πει. Γι’ αυτό και προτιμά να απέχει.

Δείτε εδώ τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».