Σε μικρό «Μονακό» θέλουν να μετατρέψουν την Ιθάκη Αυστραλοί επενδυτές που προωθούν μια γιγαντιαία τουριστική επιχείρηση στο Νότο του νησιού.

Στόχος των επενδυτών είναι το Iliad Resort, όπως ονομάζεται το πρότζεκτ, να περιλαμβάνει έξι υπερπολυτελή ξενοδοχεία με 1.020 σουίτες και συγκροτήματα κατοικιών, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών με διεθνείς προδιαγραφές, μια μαρίνα για 200 σκάφη, καθώς και παραθαλάσσιο οικισμό.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης του φακέλου και πιστεύουμε πως μέσα στο 2014 θα έχουμε πάρει και τις προεγκρίσεις», τονίζει στο Έθνος ο δικηγόρος, Δημήτρης Χριστόπουλος, νομικός σύμβουλος της εταιρείας Smenter Limited που είναι η ιδιοκτήτρια της έκτασης.

Ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναρτήθηκαν οι μακέτες του έργου και όπως φαίνεται από αυτές το συγκρότημα θα περιλαμβάνει βίλες, μαρίνες με δυνατότητα υποδοχής 200 σκαφών (προβλέπεται ακόμη να μπορούν να δέσουν σε αυτή και κρουαζιερόπλοια), καθώς και γήπεδο γκολφ.

Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά ένα πολυτελές θέρετρο που θα αποτελείται από ενοικιαζόμενα σπίτια-βίλες, ένα παραθαλάσσιο χωριό και φυσικά τις σουίτες.

Μόλις ολοκληρωθεί το ILIAD Resort τη διαχείρισή του θα αναλάβει κάποια εταιρεία που διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες. Ήδη κάποιες από αυτές έχουν καταθέσει προσφορές για τη διαχείριση τμημάτων του θέρετρου.

Οι επενδυτές θέλουν να μετατρέψουν τη γωνιά αυτή της νοτίου Ιθάκης σε… Μονακό και υποστηρίζουν ότι όταν ολοκληρωθεί θα είναι απλά το μεγαλύτερο θέρετρο της Ελλάδας.