Ήταν γύρω στη 1 το μεσημέρι, όταν οι δύο επιβάτες ενός παλαιού ΙΧ αυτοκινήτου βγήκαν έντρομοι από το όχημά τους καθώς είχε πάρει φωτιά  λόγω βραχυκυκλώματος την ώρα που κινούνταν επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, στην Καβάλα.

Η τύχη, βέβαια στάθηκε με το μέρος των επιβατών, καθώς, όπως αναφέρει το kavalapress.gr, εκείνη την στιγμή το φανάρι στην συγκεκριμένη διασταύρωση ήταν κόκκινο, με συνέπεια να μπορέσουν οι περαστικοί να ειδοποιήσουν τους επιβάτες του οχήματος για την ύπαρξη άσπρων καπνών (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αν το φανάρι ήταν πράσινο το αυτοκίνητο θα έστριβε στην οδό Κουντουριώτου και θα εκρήγνυτο, με απρόβλεπτες συνέπειες)

Αυτή η κίνηση απέβη σωτήρια καθώς, μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την έξοδο των επιβατών, το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου εξερράγη με αποτέλεσμα να παραδοθεί στις φλόγες και να καταστραφεί ολοσχερώς. Σοβαρές υλικές ζημιές, επίσης, υπέστη ένα παρακείμενο μαύρο αυτοκίνητο.

Από την έκρηξη και την φωτιά προκλήθηκαν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές καθώς ουδείς -τόσο εκ των επιβατών όσο και εκ των περαστικών- έπαθε το παραμικρό, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα χωρίς άλλα παρατράγουδα.