Ένα χρόνο αδιάλειπτης παρουσίας στο πλευρό των αστέγων της Αθήνας έκλεισαν, αυτές τις ημέρες, οι εθελοντές του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών « Αποστολή» υλοποιώντας, με εντολή του Αρχιεπισκόπου, το πρόγραμμα «Αποστολή στους άστεγους».

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ομάδες εργαζομένων και εθελοντών βρέθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων που εν μια νυκτί κατέληξαν άστεγοι μετατρέποντας σε σπίτι τους, δρόμους, στοές και σκαλοπάτια εκκλησιών της πρωτεύουσας.

« Διακονία της “Αποστολής”, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα «είναι να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων που υποφέρουν, να τους ακούει, να τους βοηθά, να τους κατανοεί. Να αναστήσει τις ελπίδες τους». Μέχρι, σήμερα, έχουν μοιραστεί εκατοντάδες δέματα με τρόφιμα, ροφήματα, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, φάρμακα κ.λ.π.

Η «Αποστολή» εκπονεί συνολικό πρόγραμμα για τους αστέγους ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις εξορμήσεις της τα βραδιά, όλες τις εποχές του έτους. Με απόφαση της Διοίκησης θα επεκταθεί το πρόγραμμα και με τη διανομή σε είδη ατομικής υγιεινής, αλλά και με τη συμμετοχή και περισσότερων εθελοντών για την κάλυψη και διαφορετικών περιοχών.