Πάσχα αγκαλιά με τα σκουπίδια θα κάνουν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότερες γειτονιές και τα χωριά του Πύργου, αφού το αδιέξοδο συνεχίζει να υφίσταται και ως μοναδική πλέον λύση φαντάζει ο ΧΥΤΑ Φυλής για τον οποίο έχει υποβάλει στον φορέα αίτημα η δημοτική Αρχή και περιμένει να δρομολογηθεί η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Η πρόταση που είχε ακουστεί στη σύσκεψη για τη διανομή και μεταφορά σκουπιδιών σε γειτονικούς ΧΑΔΑ, μάλλον δεν είναι εφικτή, αφού μπορεί οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς να θέλουν να βοηθήσουν το δήμο Πύργου σε αυτή τη φάση, ωστόσο αντικειμενικά έχει μεγάλες δυσκολίες.

Μικρή ανάσα ωστόσο, αναμένεται να δοθεί σήμερα μόνο για το κέντρο του Πύργου, αφού σύμφωνα με το ilialive.gr γίνεται μια προσπάθεια μερικής αποκομιδής και μεταφοράς των σκουπιδιών σε κοντέινερ, όπως ακριβώς είχε γίνει και την προηγούμενη φορά όταν τα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στην Φυλή, για να μπορέσουν τουλάχιστον να περάσουν οι Επιτάφιοι από τους κεντρικούς δρόμους.

Οι πιέσεις που ασκούνται στην δημοτική Αρχή κυρίως από τους καταστηματάρχες είναι μεγάλη, αφού ζητούν επιτακτικά να απομακρυνθούν τα σκουπίδια δίπλα από τα καταστήματά τους, όπου οι σωροί των απορριμμάτων πληθαίνουν και η δυσοσμία έχει γίνει πλέον ανυπόφορη.

Η αγανάκτηση και των δημοτών και των επαγγελματιών είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού η αγορά έχει πλέον πάρα πολύ κόσμο που ψωνίζει, που πίνει τον καφέ του, που κινείται γενικώς έξω, αλλά και ετεροδημότες και επισκέπτες που αντικρίζουν μια πόλη βρώμικη.

Το αδιέξοδο λοιπόν συνεχίζεται για το δήμο Πύργου που βρίσκει «πόρτες» κλειστές στην όποια προσπάθεια έστω και εντελώς προσωρινής λύσης.

Σε αυτή τη φάση, μόνη επομένως ελπίδα, είναι η απομάκρυνση ορισμένων μόνο όγκων περιμετρικά της αγοράς και από το κέντρο της πόλης και από Δευτέρα, το πρόβλημα που καθημερινά διογκώνεται, θα μπει ξανά στο τραπέζι…

(φωτογραφία αρχείου)