Όνειρα, σχέδια, επιτυχίες, μια δόση πικρίας και φυσικά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του Ολυμπιακού, έβαλε σε μια βαλίτσα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Γιώτης Τσαλουχίδης και πήρε το δρόμο της μετανάστευσης.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, όπως αναφέρουν «Τα Παραπολιτικά», ο αμυντικός-μέσος του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει στήσει το νέο του σπιτικό και τη δική ακαδημία ποδοσφαίρου στον Καναδά.

«Στην Ελλάδα δεν υπήρχε προοπτική. Τα πράγματα στον Καναδά είναι διαφορετικά. Το βιογραφικό μου και η εμπειρία μου κρίθηκαν από τους χιλιάδες Έλληνες που ζουν εδώ ως πολύ σημαντικά και αμέσως η αποδοχή που είχα ήταν ανέλπιστη. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είχα απογοητευτεί», λέει.

Στην ερώτηση αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, απαντά: «Με το πρώτο αεροπλάνο θα ανέτρεπα πάλι τη ζωή μου και θα επέστρεφα στην Ελλάδα, για μια επαγγελματική πρόταση. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν μου έδωσε την ευκαιρία που ζητούσα. Δεν μετανιώνω καθόλου με την απόφασή μου να έρθω στον Καναδά, γιατί επαγγελματικά τα πράγματα είναι πολύ καλά και ήδη πολλοί πρώην συμπαίκτες μου και συνάδελφοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου έχοντας στο μυαλό τους μια καριέρα στο εξωτερικό σε προπονητικό επίπεδο».