Στην Πάτρα και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν σήμερα δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες.

Η πρώτη συγκέντρωση, την οποία είχαν οργανώσει το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και συμμετείχαν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί, φοιτητές, μαθητές, άνεργοι κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων «την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, την πάταξη της ακρίβειας, την μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων, την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο καιρό διαρκούν η κρίση και τα μνημόνια».

Ακόμη, ζήτησαν «την κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της κινητικότητας».

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, την οποία είχαν οργανώσει το ΠΑΜΕ και εργατικά συνδικάτα, ενώ συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές κ.α.

Οι ομιλητές, αφού καταδίκασαν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, απευθυνόμενοι προς του συγκεντρωμένους τόνισαν ότι «πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε, να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας, χωρίς καμία αναμονή».

Επίσης, ανέφεραν ότι «πρέπει να συνεχίσουμε την πάλη πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα».

Μετά το τέλος των δύο συγκεντρώσεων, πραγματοποιήθηκαν πορείες στο κέντρο της Πάτρας χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

Από την πλευρά τους οι έμποροι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, με χαμήλωμα του φωτισμού στα καταστήματα και κλείσιμο των ρολών.

Στο μεταξύ, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν αναρτήσει πανό με το οποίο διαμαρτύρονταν, κατά της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας.